Herinneringen aan mijn jeugd.

door

Sjef Paijmans


Sjef Paijmans werd op 12 juli 1919 geboren. Tot 1960 heeft hij in Oisterwijk, eerst bij zijn ouders op de Suisendijk en het Klompven. Na zijn huwelijk in 1947 woonde hij korte tijd op de Blokhut bij de Hondsberg, daarna tot 1960 op de Posthoorn vlakbij het kasteeltje 'De Nemelaer'. De laaste vijftien jaar woonde hij met zijn vrouw en zijn dochter in Nistertal, in het Westerwald, waar hij op 23 oktober 2006 is overleden.

In de zeventiger en tachtiger jaren heeft hij zijn hele levensgeschiedenis op schrift gesteld. Een deel daarvan dat de tijd vanaf zijn jeugd tot het tijdstip van militaire dienst in 1939 beschrijft is vrijgegeven ter publicatie op Internet. Het gedeelte over de tweede wereldoorlog en de nasleep daarvan is nog niet openbaar gemaakt, hoewel het is gedeponeerd op het streekarchief en op verzoek is in te zien.

H.P.

Publicatie op Internet betekent nadrukkelijk niet dat er op deze teksten geen copyright geldt. Elke vorm van openbaar maken in welke vorm dan ook op andere wijze of via andere sites is dan ook niet geoorloofd zonder toestemming van de auteur, c.q. zijn erfgenamen.

Email en correspondentie via Hans Paijmans

paai@paijmans.net

Houwenberg 2A
5985PE Grashoek


 

Inhoud

 1. Hoofdstuk 1. Van Peuter tot Kleuter.

   

 2. Hoofdstuk 2. De eerste schooljaren.

   

 3. Hoofdstuk 3. Suisendijk.

   

 4. Hoofdstuk 4. Dorpsleven.

   

 5. Hoofdstuk 5. Naar het Klompven.

   

 6. Hoofdstuk 6. Gebeurtenissen rond het Klompven.

   

 7. Hoofdstuk 7. Verdere belevenissen aan het Klompven.

   

 8. Hoofdstuk 8. Verdere schooljaren

   

 9. Hoofdstuk 9. My Home wordt gebouwd

   

 10. Hoofdstuk 10. De Aloisiusschool in Tilburg

   

 11. Hoofdstuk 11. Bij Vader op de fabriek.